Welkom bij Buffel & de Bladluis en umami.school
meer smaak bij educatie
Wat?

      

  • Teksten over dieren, planten, landschappen, historie, gezondheid en nog veel meer. Zowel fictie als non-fictie.
  • Beeld: zelf maken, zoeken of laten maken.
  • Televisie, film
  • Tentoonstellingen
  • Powerpoint presentatie
  • Persberichten
  • Interviews
  • Advies
  • Creatieve denktank.
  • Biocheck, check welk dier er op die foto staat.

 

ANWB-Boek: Beleef de natuur

Samen met Willeke van den Hoek heb ik voor de ANWB het boek geschreven: Beleef de natuur in Nederland, in elf karakteristieke landschappen. Daarbij hebben we een beschrijving gemaakt van 11 landschapstypes, waaronder heide, weide, moeras en bos. Waarbij we ook de karakteristiek planten en dieren hebben beschreven. Plus enkele routebeschrijvingen met kijkpunten hebben gemaakt van de mooiste voorbeelden van die landschappen. 

Daarnaast heb ik voor de ANWB de inleiding geschreven van de Ledenwijzer: Wandelen in de natuur. Waarbij ik in simpele bewoording de natuurontwikkelingen heb geschetst die in Nederland plaatsvinden, zie pdf.