Welkom bij Buffel & de Bladluis en umami.school
meer smaak bij educatie
Wat?

      

  • Teksten over dieren, planten, landschappen, historie, gezondheid en nog veel meer. Zowel fictie als non-fictie.
  • Beeld: zelf maken, zoeken of laten maken.
  • Televisie, film
  • Tentoonstellingen
  • Powerpoint presentatie
  • Persberichten
  • Interviews
  • Advies
  • Creatieve denktank.
  • Biocheck, check welk dier er op die foto staat.

 

Project Umami.school

Umami.school is een stichting in oprichting waarmee we weer meer 

smaak aan het natuur en techniek onderwijs willen toevoegen. 

Het kan volgens ons best uitgroeien tot een heuse, gratis, digitale lesmethode Natuur en Techniek door samen te werken met partners als het NIBI (Nederlands instituut voor Biologen die hun lesmethode Biologie Plus ter beschikking stellen), Gynzy.com (kunnen het kosteloos via het digibord en tablets verspreiden) en bijvoorbeeld Buitenwijs of Ecomare die het veldwerk zouden kunnen begeleiden. Daarnaast willen we een beroep doen op andere organisaties en bedrijven die het natuur, gezondheid en techniek onderwijs in Nederland willen stimuleren.

Dit vinden we hard nodig omdat veel van de sjeu van de leermiddelen is verdwenen nu Schooltv na de fusie tot de NTR niet meer echt goed toepasbaar is in de scholen. We willen nu op een andere manier het onderwijs gaan bedienen met leuke, creatieve en verbazingwekkende opdrachten en oproepen. Met verhalen, filmpjes, quizzen, oefeningen, acties, buitenactiviteiten en nog veel meer. En dat alles zonder dat de scholen daarvoor hoeven te betalen. 

Heel belangrijk om Umami.school tot een succes te maken is dat de leerkrachten die umami.school gratis kunnen gebruiken zelf ook meewerken. Vooral door duidelijk aan te geven aan welk lesmateriaal jullie behoefte hebben om goede natuur en technieklessen te geven. En daarnaast door lesideeën of ervaringen aan te rijken, zodat collega's daar van kunnen profiteren.

We houden jullie op de hoogte. De planning is om in januari 2017 met een pilot te starten en partners te vinden. In september 2017 zou de nieuwe lesmethode dan van start kunnen gaan voor in eerste instantie de bovenbouw van het primair-onderwijs. 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld